Semnele unei biserici false şi ale unei Adunări adevărate

Semnele unei biserici false şi

ale unei Adunări adevărate

Cum identificăm noi o adunare autentică? Iată criteriile:

1. Capul şi fondatorul adunărilor nou testamentare este CRISTOS. El este singurul dătător de lege. Adunarea este doar executanta. (Aceasta înseamnă că adunările autentice nu au un fondator uman. Adunarea a fost zidită de Cristos, nu de vreun om, în Palestina, nu la Roma, etc., acum 2000 de ani, nu 1,700 sau 500 sau 400 sau 100. Sau, să îl citez pe Joseph Hooke, un baptist englez care scria în 1701, „Religia care nu este la fel de veche precum Cristos și apostolii Săi este prea nouă pentru mine.”
2. Singura normă de credinţă şi practică – Biblia. Acesta este principiul Sola Scriptura. Nu este suficient să afirme aceasta, ci trebuie ca toate doctrinele, practicile, obiceiurile ei să fie judecate după Scriptură.
3. Forma sa de conducere – CONGREGAŢIONALĂ – toţi membrii sunt egali. Aceasta include diferite slujbe, dar slujitorii nu formează o clasă aparte, un cler, o ierarhie.
4. Membrii ei – doar oameni mântuiţi; Aceasta implică botezul pe baza mărturisirii credinței și practicarea disciplinei pentru curățirea adunării.
5. Orânduielile ei – BOTEZUL CREDINCIOŞILOR URMAT DE CINA DOMNULUI
6. Slujitorii ei – PĂSTORII, EVANGHELIȘTII ŞI DIACONII
7. Lucrarea sa – de a chema oamenii la mântuire, a-i boteza (cu un botez ce întruneşte toate cerinţele Cuvântului lui Dumnezeu), şi a-i învăţa să păzească tot ce a poruncit Isus
8. Planul său financiar – Domnul a rânduit ca cei ce predică Evanghelia, să trăiască din Evanghelie (zeciuieli şi daruri de bună voie)
9. Armele războiului ei – spirituale, nu fireşti. Adunarea lui Cristos nu a persecutat niciodată și nu și-a impus vreodată credința cu forța asupra conștiințelor oamenilor. Nu a dat pe nimeni pe mâna Statului pentru a fi judecat sau executat. Orice Biserică ce a făcut așa ceva nu poate fi Mireasa lui Cristos, căci cine persecută o face pentru că nu Îl cunoaște pe Tatăl, nici pe Fiul.
10. Independenţa sa – separarea Adunării de Stat. Adunările trebuie să fie întotdeauna separate de stat. O biserică de stat, o biserică ce primește bani de la stat este una apostată, o prostituată cu care au curvit împărații pământului, ca să îl citez pe apostolul Ioan.

Semnele Adunării adevărate trebuie puse în contrast cu semnele epostaziei.

Iata semnele apostaziei:
1. Trecerea dincolo de ceea ce este scris (calcarea principiului Sola Scriptura si apelarea la alte surse de autoritate: traditie, invataturile unor asa zisi profeti, etc.). Aceasta duce la:
2. Schimbarea Evangheliei, din Evanghelia harului lui Dumnezeu intr-o evanghelie a mantuirii prin faptele Legii, prin ritual, printr-o decizie, intr-un cuvant, prin merite. Aceasta duce la:
3. Pervertirea oranduielilor: din simboluri ale Evangheliei in sacramente mantuitoare. Botezul va fi acordat si pruncilor si necredinciosilor (celor care au crezut acea evanghelie falsa). Aceasta duce la:
4. Schimbarea naturii adunarii (dintr-o turma de oi intr-o gradina zoologica). Aceasta va rezulta inevitabil in:
5. Schimbarea formei de conducere a adunarii, dintr-o turma in care toti sunt egali, dar cu sarcini și slujbe diferite, intr-o piramida ierarhica, in care clericii se deosebesc de mireni.
6. Schimbarea inchinarii. Inchinarea va fi potrivita placerilor si dorintelor inchinatorilor, care nu sunt doar oi spirituale. In locul inchinarii biblice, in duh si adevar, se vor „crestina” datini si sarbatori pagane, muzica pagana, etc.
7. Unirea cu statul. Unirea Adunarii cu Statul este o relatie ilegitima, un adulter spiritual. Aceasta unire consta in recunoasterea statutului de biserica de stat, dar si in acceptarea protectiei statului si sprijinului financiar de la bugetul public. Aceasta este tradare, este adulter spiritual, in care Sotia isi inseala Mirele cu Cezarul.
8. Persecutia. Daca o adunare persecuta in orice fel (ucide, pedepseste pe cei care i se impotrivesc), daca isi impune religia cu forta sau isi tine credinciosii impreuna printr-un regim de frica, ea nu este Adunarea lui Cristos.
9. Ecumenismul. Aparuta in epoca moderna, miscarea ecumenica inglobeaza toate semnele apostaziei enumerate de mai sus. O adunare implicata in ecumenism direct sau indirect (direct prin activitati directe, indirect prin apartenenta la o organizatie care este implicata in ecumenism sau prin recunoasterea unor adunari ecumenice ca surori) s-a poluat si nu mai este o fecioara curata a lui Cristos. Biserica ta are aceste semne?

10. Ştergerea identităţii, care constă în pierderea statutului de fecioară curată şi îndepărtarea din prezenţa Mirelui.