Legamintele în Biblie – ocurențe

Legamintele în Biblie

(284 Occurrences)

Legământul casatoriei :

Proverbs 2:17

17. care paraseste pe barbatul tineretii ei si uita legamantul Dumnezeului ei.

Malachi 2:14

14. Si daca intrebati: „Pentru ce?”… Pentru ca Domnul a fost martor intre tine si nevasta din tineretea ta, careia acum nu-i esti credincios, macar ca este tovarasa si nevasta cu care ai incheiat legamant!

Legământul cu Noe :

Genesis 6:18

18. Dar cu tine fac un legamant; sa intri in corabie, tu si fiii tai, nevasta ta si nevestele fiilor tai impreuna cu tine.

Genesis 9:9

9. „Iata, Eu fac un legamant cu voi si cu samanta voastra care va veni dupa voi;

Genesis 9:11

11. Fac un legamant cu voi ca nicio faptura nu va mai fi nimicita de apele potopului si nu va mai veni potop ca sa pustiasca pamantul.”

Genesis 9:15

15. si Eu Imi voi aduce aminte de legamantul dintre Mine si voi si dintre toate vietuitoarele de orice trup; si apele nu se vor mai face un potop, ca sa nimiceasca orice faptura.

Genesis 9:12

12. Si Dumnezeu a zis: „Iata semnul legamantului pe care-l fac intre Mine si voi si intre toate vietuitoarele care sunt cu voi, pentru toate neamurile de oameni in veci:

Genesis 9:17

17. Si Dumnezeu a zis lui Noe: „Acesta este semnul legamantului pe care l-am facut intre Mine si orice faptura de pe pamant.”

Legământ intre Dumnezeu și pământ :

Genesis 9:13

13. curcubeul Meu, pe care l-am asezat in nor, el va sluji ca semn al legamantului dintre Mine si pamant.

Genesis 9:16

16. Curcubeul va fi in nor; si Eu Ma voi uita la el ca sa-Mi aduc aminte de legamantul cel vesnic dintre Dumnezeu si toate vietuitoarele de orice trup de pe pamant.”

Legământul lui Dumnezeu cu Avraam :

Genesis 15:18

18. In ziua aceea, Domnul a facut un legamant cu Avram si i-a zis: „Semintei tale dau tara aceasta, de la raul Egiptului pana la raul cel mare, raul Eufrat,

Genesis 17:7

7. Voi pune legamantul Meu intre Mine si tine si samanta ta dupa tine, din neam in neam; acesta va fi un legamant vesnic, in puterea caruia Eu voi fi Dumnezeul tau si al semintei tale dupa tine.

Genesis 17:9

9. Dumnezeu a zis lui Avraam: „Sa pazesti legamantul Meu, tu si samanta ta dupa tine, din neam in neam.

Exodus 2:24

24. Dumnezeu a auzit gemetele lor si Si-a adus aminte de legamantul Sau facut cu Avraam, Isaac si Iacov.

2 Kings 13:23

23. Dar Domnul S-a indurat de ei si a avut mila de ei, Si-a intors fata spre ei din pricina legamantului Sau cu Avraam, Isaac si Iacov, n-a vrut sa-i nimiceasca, si pana acum nu i-a lepadat de la fata Lui.

Genesis 17:7

7. Voi pune legamantul Meu intre Mine si tine si samanta ta dupa tine, din neam in neam; acesta va fi un legamant vesnic, in puterea caruia Eu voi fi Dumnezeul tau si al semintei tale dupa tine.

Genesis 17:2

2. Voi face un legamant intre Mine si tine si te voi inmulti nespus de mult.”

Genesis 17:4

4. „Iata legamantul Meu, pe care-l fac cu tine: vei fi tatal multor neamuri.

Luke 1:72

72. Astfel Isi arata El indurarea fata de parintii nostri si Isi aduce aminte de legamantul Lui cel sfant,

Acts 3:25

25. Voi sunteti fiii prorocilor si ai legamantului pe care l-a facut Dumnezeu cu parintii nostri, cand a zis lui Avraam: „Toate neamurile pamantului vor fi binecuvantate in samanta ta.”

Legământul circumciziei :

Genesis 17:11

11. Sa va taiati imprejur in carnea preputului vostru: si acesta sa fie semnul legamantului dintre Mine si voi.

Genesis 17:10

10. Acesta este legamantul Meu pe care sa-l paziti intre Mine si voi, si samanta ta dupa tine: tot ce este de parte barbateasca intre voi sa fie taiat imprejur.

Genesis 17:14

14. Un copil de parte barbateasca netaiat imprejur in carnea preputului lui sa fie nimicit din mijlocul neamului sau: a calcat legamantul Meu.”

Genesis 17:13

13. Va trebui taiat imprejur atat robul nascut in casa, cat si cel cumparat cu bani; si astfel legamantul Meu sa fie intarit in carnea voastra ca un legamant vesnic.

Genesis 17:13

13. Va trebui taiat imprejur atat robul nascut in casa, cat si cel cumparat cu bani; si astfel legamantul Meu sa fie intarit in carnea voastra ca un legamant vesnic.

Acts 7:8

8. Apoi i-a dat legamantul taierii imprejur; si astfel Avraam, cand a nascut pe Isaac, l-a taiat imprejur in ziua a opta; Isaac a nascut si a taiat imprejur pe Iacov, si Iacov pe cei doisprezece patriarhi.

Legământul cu Isaac :

Genesis 17:19

19. Dumnezeu a zis: „Cu adevarat, nevasta ta, Sara, iti va naste un fiu; si-i vei pune numele Isaac. Eu voi incheia legamantul Meu cu el, ca un legamant vesnic pentru samanta lui dupa el.

Genesis 17:21

21. Dar legamantul Meu il voi incheia cu Isaac, pe care ti-l va naste Sara la anul pe vremea aceasta.”

Genesis 17:19

19. Dumnezeu a zis: „Cu adevarat, nevasta ta, Sara, iti va naste un fiu; si-i vei pune numele Isaac. Eu voi incheia legamantul Meu cu el, ca un legamant vesnic pentru samanta lui dupa el.

Legământ cu Iacov :

1 Chronicles 16:17

17. El l-a facut o lege pentru Iacov, un legamant vesnic pentru Israel,

Psalm 105:10

10. El l-a facut lege pentru Iacov, legamant vesnic pentru Israel,

Legământul lui Avraam cu Escol și Aner :

Genesis 14:13

13. A venit unul, care scapase, si a dat de stire lui Avram, evreul; acesta locuia langa stejarii lui Mamre, amoritul, fratele lui Escol si fratele lui Aner, care facusera legatura de pace cu Avram.

Legământul lui Avraam cu Abimelec :

Genesis 21:32

32. Astfel au facut ei legamant la Beer-Seba. Dupa aceea, Abimelec s-a sculat impreuna cu Picol, capetenia ostirii sale, si s-au intors in tara filistenilor.

Genesis 21:27

27. Si Avraam a luat oi si boi, pe care i-a dat lui Abimelec; si au facut legamant amandoi.

Legământul lui Isac cu Abimelec :

Genesis 26:28

28. Ei au raspuns: „Vedem lamurit ca Domnul este cu tine. De aceea zicem: „Sa fie un juramant intre noi, intre noi si tine, si sa facem un legamant cu tine!

Legământul lui Iacov cu Laban :

Genesis 31:44

44. Vino sa facem amandoi un legamant, si legamantul acesta sa slujeasca de marturie intre mine si tine!”

Legământul Canaanit :

Exodus 6:4

4. De asemenea, Mi-am incheiat legamantul Meu cu ei ca sa le dau tara Canaan, tara calatoriilor lor sfinte, in care au locuit ca straini.

Exodus 6:5

5. Acum insa am auzit gemetele copiilor lui Israel, pe care-i tin egiptenii in robie, si Mi-am adus aminte de legamantul Meu.

Leviticus 26:42

42. Atunci Imi voi aduce aminte de legamantul Meu cu Iacov, Imi voi aduce aminte de legamantul Meu cu Isaac si de legamantul Meu cu Avraam si Imi voi aduce aminte de tara.

Domnul interzice evreilor legamantul cu cananitii și dumnezeii lor :

Exodus 23:32

32. Sa nu faci legamant cu ei, nici cu dumnezeii lor.

Exodus 34:12

12. Sa nu cumva sa faci legamant cu locuitorii tarii unde ai sa intri, ca sa nu fie o cursa pentru tine, daca vor locui in mijlocul tau.

Exodus 34:15

15. Fereste-te sa faci legamant cu locuitorii tarii, ca nu cumva, curvind inaintea dumnezeilor lor si aducandu-le jertfe, sa te pofteasca si pe tine si sa mananci din jertfele lor,

Deuteronomy 7:2

2. cand Domnul Dumnezeul tau ti le va da in maini si le vei bate, sa le nimicesti cu desavarsire, sa nu inchei legamant cu ele si sa n-ai mila de ele.

2 Kings 17:35

35. Domnul facuse legamant cu ei si le daduse porunca aceasta: „Sa nu va temeti de alti dumnezei; sa nu va inchinati inaintea lor, sa nu le slujiti si sa nu le aduceti jertfe.

Jeremiah 22:9

9. Si se va raspunde: „Pentru ca au parasit legamantul Domnului Dumnezeului lor, pentru ca s-au inchinat inaintea altor dumnezei si le-au slujit!”

Deuteronomy 31:16

16. Domnul a zis lui Moise: „Iata, tu vei adormi impreuna cu parintii tai. Si poporul acesta se va scula si va curvi dupa dumnezeii straini ai tarii in care intra. Pe Mine Ma va parasi si va calca legamantul Meu pe care l-am incheiat cu el.

Deuteronomy 31:20

20. Caci voi duce pe poporul acesta in tara pe care am jurat parintilor lui ca i-o voi da, tara unde curge lapte si miere; el va manca, se va satura si se va ingrasa; apoi se va intoarce la alti dumnezei si le va sluji, iar pe Mine Ma va nesocoti si va calca legamantul Meu.

Joshua 7:11

11. Israel a pacatuit; au calcat legamantul Meu pe care li l-am dat, au luat din lucrurile date spre nimicire, le-au furat si au mintit si le-au ascuns printre lucrurile lor.

Jeremiah 11:10

10. S-au intors la nelegiuirile celor dintai parinti ai lor care n-au vrut sa asculte cuvintele Mele si s-au dus si ei dupa alti dumnezei ca sa le slujeasca. Casa lui Israel si casa lui Iuda au calcat legamantul Meu pe care-l facusem cu parintii lor.”

2 Kings 17:15

15. N-au vrut sa stie de legile Lui, de legamantul pe care-l facuse cu parintii lor si de instiintarile pe care li le daduse. S-au luat dupa lucruri de nimic, si ei insisi n-au fost decat nimic, si dupa neamurile in mijlocul carora traiau, macar ca Domnul le poruncise sa nu se ia dupa ele.

Hosea 12:1

1. Lui Efraim ii place vantul si alearga dupa vantul de rasarit; zilnic mareste minciuna si inselatoria; face legamant cu Asiria si duc untdelemn in Egipt.

2 Kings 17:38

38. Sa nu uitati legamantul pe care l-am facut cu voi si sa nu va temeti de alti dumnezei.

Judges 2:2

2. si voi sa nu incheiati legamant cu locuitorii din tara aceasta, ci sa le surpati altarele.” Dar voi n-ati ascultat de glasul Meu. Pentru ce ati facut lucrul acesta?

Sabatul ca legământ cu evreii și prozelitii :

Exodus 31:16

16. Copiii lui Israel sa pazeasca Sabatul, praznuindu-l, ei si urmasii lor, ca un legamant necurmat.

Isaiah 56:4

4. Caci asa vorbeste Domnul: „Famenilor care vor pazi Sabatele Mele, care vor alege ce-Mi este placut si vor starui in legamantul Meu,

Isaiah 56:6

6. Si pe strainii care se vor lipi de Domnul ca sa-I slujeasca si sa iubeasca Numele Domnului, pentru ca sa fie slujitorii Lui, si pe toti cei ce vor pazi Sabatul, ca sa nu-l pangareasca, si vor starui in legamantul Meu,

Legământul de pe Sinai :

Exodus 34:10

10. Domnul a raspuns: „Iata, Eu fac un legamant. Voi face, in fata intregului popor, minuni care n-au avut loc in nicio tara si la niciun neam; tot poporul care este in jurul tau va vedea lucrarea Domnului, si prin tine voi face lucruri infricosate.

Exodus 34:27

27. Domnul a zis lui Moise: „Scrie-ti cuvintele acestea, caci pe temeiul acestor cuvinte inchei legamant cu tine si cu Israel!”

Leviticus 26:25

25. Voi face sa vina impotriva voastra sabie, care va razbuna calcarea legamantului Meu; si cand va veti strange in cetatile voastre, voi trimite ciuma in mijlocul vostru si veti fi dati in mainile vrajmasului.

Leviticus 26:45

45. Ci Imi voi aduce aminte, spre binele lor, de vechiul legamant prin care i-am scos din tara Egiptului, in fata neamurilor, ca sa fiu Dumnezeul lor. Eu sunt Domnul.”

Deuteronomy 4:23

23. Vegheati asupra voastra, ca sa nu dati uitarii legamantul pe care l-a incheiat cu voi Domnul Dumnezeul vostru si sa nu faceti vreun chip cioplit, nici vreo infatisare oarecare pe care ti-a oprit Domnul Dumnezeul tau, s-o faci.

Deuteronomy 4:31

31. caci Domnul Dumnezeul tau este un Dumnezeu plin de indurare, care nu te va parasi si nu te va nimici; El nu va uita legamantul pe care l-a incheiat prin juramant cu parintii tai.

Deuteronomy 5:2

2. Domnul Dumnezeul nostru a incheiat cu noi un legamant la Horeb.

Deuteronomy 29:25

25. Si li se va raspunde: „Pentru ca au parasit legamantul incheiat cu ei de Domnul Dumnezeul parintilor lor cand i-a scos din tara Egiptului;

Joshua 7:15

15. Cine va fi aratat prin sorti ca a luat din ce era dat spre nimicire va fi ars in foc, el si tot ce este al lui, pentru ca a calcat legamantul Domnului si a facut o miselie in Israel.”

Psalm 78:10

10. pentru ca n-au tinut legamantul lui Dumnezeu si n-au voit sa umble intocmai dupa Legea Lui.

Isaiah 24:5

5. caci tara a fost spurcata de locuitorii ei; ei calcau legile, nu tineau poruncile si rupeau legamantul cel vesnic!

Ezekiel 16:59

59. Caci asa vorbeste Domnul Dumnezeu: „Iti voi face intocmai cum ai facut si tu, care ai nesocotit juramantul rupand legamantul!

Ezekiel 16:60

61. Atunci iti vei aduce aminte de purtarea ta, te vei rusina, cand vei primi la tine pe surorile tale, mai mari si mai mici, pe care ti le voi da ca fiice, dar nu pe temeiul legamantului facut cu tine.

Malachi 2:10

10. N-avem toti un singur Tata? Nu ne-a facut un singur Dumnezeu? Pentru ce, dar, suntem asa de necredinciosi unul fata de altul, pangarind astfel legamantul parintilor nostri?

Zechariah 9:11

11. Insa cat pentru tine, Sioane, din pricina legamantului tau pecetluit cu sange, voi scoate pe prinsii tai de razboi din groapa in care nu este apa.

Jeremiah 14:21

21. Pentru Numele Tau nu nesocoti, nu necinsti scaunul de domnie al slavei Tale! Nu uita, nu rupe legamantul Tau cu noi!

Exodus 19:5

5. Acum, daca veti asculta glasul Meu si daca veti pazi legamantul Meu, veti fi ai Mei dintre toate popoarele, caci tot pamantul este al Meu;

Leviticus 26:9

9. Eu Ma voi intoarce spre voi, va voi face sa cresteti, va voi inmulti si Imi voi tine legamantul Meu cu voi.

Leviticus 26:15

15. daca nesocotiti legile Mele si daca sufletul vostru uraste randuielile Mele, asa incat sa nu impliniti toate poruncile Mele si sa rupeti legamantul Meu,

Leviticus 26:44

44. Dar, si cand vor fi in tara vrajmasilor lor, nu-i voi lepada de tot si nu-i voi uri pana acolo incat sa-i nimicesc de tot si sa rup legamantul Meu cu ei; caci Eu sunt Domnul Dumnezeul lor.

Judges 2:1

1. Ingerul Domnului S-a suit din Ghilgal la Bochim si a zis: „Eu v-am scos din Egipt si v-am adus in tara pe care am jurat parintilor vostri ca v-o voi da. Am zis: „Niciodata nu voi rupe legamantul Meu cu voi;

Judges 2:20

20. Atunci Domnul S-a aprins de manie impotriva lui Israel si a zis: „Fiindca neamul acesta a calcat legamantul Meu pe care-l poruncisem parintilor lor si fiindca n-au ascultat de glasul Meu,

Jeremiah 31:32

32. Nu ca legamantul pe care l-am incheiat cu parintii lor, in ziua cand i-am apucat de mana sa-i scot din tara Egiptului, legamant pe care l-au calcat, macar ca aveam drepturi de sot asupra lor, zice Domnul.

Jeremiah 33:20

20. Asa vorbeste Domnul: „Daca puteti sa rupeti legamantul Meu cu ziua si legamantul Meu cu noaptea, asa incat ziua si noaptea sa nu mai fie la vremea lor,

Jeremiah 34:18

18. Si pe oamenii care au calcat legamantul Meu, care n-au pazit indatoririle invoielii pe care o facusera inaintea Mea, taind un vitel in doua si trecand printre cele doua jumatati ale lui,

Ezekiel 44:7

7. Ati bagat in Locasul Meu cel Sfant niste straini cu inima netaiata imprejur si cu carnea netaiata imprejur, ca sa-Mi spurce Casa; ati adus painea Mea, grasimea si sangele inaintea tuturor uraciunilor voastre si ati rupt astfel legamantul Meu.

Deuteronomy 4:13

13. El Si-a vestit legamantul Sau, pe care v-a poruncit sa-l paziti, cele zece porunci; si le-a scris pe doua table de piatra.

Deuteronomy 8:18

18. Ci adu-ti aminte de Domnul Dumnezeul tau, caci El iti va da putere sa le castigi, ca sa intareasca legamantul incheiat cu parintii vostri prin juramant, cum face astazi.

Deuteronomy 17:2

2. Se va gasi poate in mijlocul tau, intr-una din cetatile pe care ti le da Domnul Dumnezeul tau un barbat sau o femeie care sa faca ce este rau inaintea Domnului Dumnezeului tau, si care sa calce legamantul Lui;

2 Kings 18:12

12. pentru ca n-ascultasera de glasul Domnului Dumnezeului lor si calcasera legamantul Lui; pentru ca nici n-ascultasera, nici nu implinisera tot ce poruncise Moise, robul Domnului.

1 Chronicles 16:15

15. Aduceti-va aminte totdeauna de legamantul Sau; de fagaduintele Lui, facute pentru o mie de neamuri de oameni,

Psalm 105:8

8. El Isi aduce aminte totdeauna de legamantul Lui, de fagaduintele Lui facute pentru o mie de neamuri de om,

Psalm 106:45

45. Si-a adus aminte de legamantul Sau, si a avut mila de ei, dupa bunatatea Lui cea mare:

Psalm 111:5

5. El a dat hrana celor ce se tem de El; El Isi aduce pururi aminte de legamantul Lui.

Psalm 111:9

9. A trimis poporului Sau izbavirea, a asezat legamantul Sau in veci; Numele Lui este sfant si infricosat.

Deuteronomy 29:12

12. stai ca sa intri in legamant cu Domnul Dumnezeul tau, in legamantul acesta incheiat cu juramant, si pe care Domnul Dumnezeul tau il incheie cu tine in ziua aceasta,

Psalm 44:17

17. Toate acestea ni se intampla fara ca noi sa Te fi uitat, fara sa fi calcat legamantul Tau:

Psalm 78:37

37. Inima nu le era tare fata de El, si nu erau credinciosi legamantului Sau.

Exodus 24:7

7. A luat cartea legamantului si a citit-o in fata poporului. Ei au zis: „Vom face si vom asculta tot ce a zis Domnul.”

Exodus 24:8

8. Moise a luat sangele si a stropit poporul, zicand: „Iata sangele legamantului pe care l-a facut Domnul cu voi pe temeiul tuturor acestor cuvinte.”

Exodus 34:28

28. Moise a stat acolo cu Domnul patruzeci de zile si patruzeci de nopti. N-a mancat deloc paine si n-a baut deloc apa. Si Domnul a scris pe table cuvintele legamantului, cele Zece Porunci.

Deuteronomy 5:3

3. Nu cu parintii nostri a incheiat Domnul legamantul acesta, ci cu noi, care suntem toti vii astazi aici.

Deuteronomy 7:9

9. Sa stii, dar, ca Domnul Dumnezeul tau este singurul Dumnezeu. El este un Dumnezeu credincios si Isi tine legamantul si indurarea pana la al miilea neam de oameni fata de cei ce-L iubesc si pazesc poruncile Lui.

Deuteronomy 7:12

12. Daca veti asculta aceste porunci, daca le veti pazi si implini, Domnul Dumnezeul tau va tine fata de tine legamantul si indurarea cu care S-a jurat parintilor tai.

Deuteronomy 9:9

9. Cand m-am suit pe munte, ca sa iau tablele de piatra, tablele legamantului pe care l-a facut Domnul cu voi, am ramas pe munte patruzeci de zile si patruzeci de nopti, fara sa mananc paine si fara sa beau apa;

Deuteronomy 9:11

11. Dupa acele patruzeci de zile si patruzeci de nopti, Domnul mi-a dat cele doua table de piatra, tablele legamantului.

Deuteronomy 9:15

15. M-am intors si m-am coborat de pe munte, care era tot numai foc, cu cele doua table ale legamantului in amandoua mainile mele.

Deuteronomy 29:1

1. Iata cuvintele legamantului pe care a poruncit lui Moise Domnul sa-l incheie cu copiii lui Israel in tara Moabului, afara de legamantul pe care-l incheiase cu ei la Horeb.

Deuteronomy 29:9

9. Sa paziti, dar, cuvintele legamantului acestuia si sa le impliniti, ca sa izbutiti in tot ce veti face.

Deuteronomy 29:14

14. Nu numai cu voi inchei legamantul acesta incheiat cu juramant,

Deuteronomy 29:21

21. Domnul il va desparti, spre pieirea lui, din toate semintiile lui Israel si-i va face dupa toate blestemele legamantului scris in aceasta carte a Legii.

1 Kings 8:23

23. si a zis: „Doamne Dumnezeul lui Israel! Nu este Dumnezeu ca Tine, nici sus in ceruri, nici jos pe pamant: Tu tii legamantul si indurarea fata de robii Tai, care umbla inaintea Ta din toata inima lor!

Nehemiah 1:5

5. si am zis: „Doamne Dumnezeul cerurilor, Dumnezeule mare si infricosat, Tu care tii legamantul Tau si esti plin de indurare fata de cei ce Te iubesc si pazesc poruncile Tale!

Nehemiah 9:8

8. Tu ai gasit inima lui credincioasa inaintea Ta, ai facut legamant cu el si ai fagaduit ca vei da semintei lui tara canaanitilor, hetitilor, amoritilor, ferezitilor, iebusitilor si ghirgasitilor. Si Ti-ai tinut cuvantul, caci esti drept.

Nehemiah 9:32

32. Si acum, Dumnezeul nostru, Dumnezeule mare, puternic si infricosat, Tu care Iti tii legamantul Tau de indurare, nu privi ca putin lucru toate suferintele prin care am trecut noi, imparatii nostri, capeteniile noastre, preotii nostri, prorocii nostri, parintii nostri si tot poporul Tau, din vremea imparatilor Asiriei pana in ziua de azi.

Jeremiah 11:2

2. „Ascultati cuvintele acestui legamant si spuneti-le oamenilor lui Iuda si locuitorilor Ierusalimului!

Jeremiah 11:3

3. Zi-le: „Asa vorbeste Domnul Dumnezeul lui Israel: „Blestemat sa fie omul care n-asculta cuvintele legamantului acestuia

Jeremiah 11:6

6. Domnul mi-a zis iarasi: „Vesteste toate cuvintele acestea in cetatile lui Iuda si pe ulitele Ierusalimului si zi: „Ascultati cuvintele legamantului acestuia si impliniti-le!

Jeremiah 11:8

8. Dar ei n-au ascultat, n-au luat aminte, ci au urmat fiecare pornirile inimii lor rele. De aceea am implinit asupra lor toate cuvintele legamantului acestuia pe care le poruncisem sa-l pazeasca, si pe care nu l-au pazit.”

Jeremiah 34:18

18. Si pe oamenii care au calcat legamantul Meu, care n-au pazit indatoririle invoielii pe care o facusera inaintea Mea, taind un vitel in doua si trecand printre cele doua jumatati ale lui,

Daniel 9:4

4. M-am rugat Domnului Dumnezeului meu si I-am facut urmatoarea marturisire: „Doamne Dumnezeule mare si infricosat, Tu, care tii legamantul si dai indurare celor ce Te iubesc si pazesc poruncile Tale!

Psalm 74:20

20. Ai in vedere legamantul! Caci locurile dosnice din tara sunt pline de barloguri de talhari.

Deuteronomy 33:9

9. Levi a zis despre tatal sau si despre mama sa: „Nu i-am vazut!” Si despre fratii lui: „Nu va cunosc!” Iar de copii n-a vrut sa mai stie. Caci ei pazesc Cuvantul Tau si tin legamantul Tau;

Psalm 25:14

14. Prietenia Domnului este pentru cei ce se tem de El, si legamantul facut cu El le da invatatura.

Jeremiah 34:13

13. Asa vorbeste Domnul Dumnezeul lui Israel: „Eu am facut un legamant cu parintii vostri in ziua cand i-am scos din tara Egiptului, din casa robiei, si le-am zis:

Hosea 6:7

7. Dar ei au calcat legamantul, ca oricare om de rand; si nu Mi-au fost credinciosi atunci.

1 Kings 19:10

10. El a raspuns: „Am fost plin de ravna pentru Domnul Dumnezeul ostirilor; caci copiii lui Israel au parasit legamantul Tau, au sfaramat altarele Tale si au ucis cu sabia pe prorocii Tai; am ramas numai eu singur, si cauta sa-mi ia viata!”

1 Kings 19:14

14. El a raspuns: „Am fost plin de ravna pentru Domnul Dumnezeul ostirilor, caci copiii lui Israel au parasit legamantul Tau, au sfaramat altarele Tale si au ucis cu sabia pe prorocii Tai; am ramas numai eu singur, si cauta sa-mi ia viata.”

Psalm 50:16

16. Dumnezeu zice insa celui rau: „Ce tot insiri tu legile Mele si ai in gura legamantul Meu,

Jeremiah 33:25

25. Asa vorbeste Domnul: „Daca n-am facut legamantul Meu cu ziua si cu noaptea, daca n-am asezat legile cerurilor si ale pamantului,

Hosea 8:1

1. Pune trambita in gura! Vrajmasul vine ca un vultur peste Casa Domnului! Caci au calcat legamantul Meu si au pacatuit impotriva Legii Mele.

Psalm 25:10

10. Toate cararile Domnului sunt indurare si credinciosie pentru cei ce pazesc legamantul si poruncile Lui.

Psalm 103:18

18. pentru cei ce pazesc legamantul Lui si isi aduc aminte de poruncile Lui, ca sa le implineasca.

Ezekiel 16:8

8. Cand am trecut Eu pe langa tine, M-am uitat la tine si iata ca iti venise vremea, vremea dragostelor. Atunci am intins peste tine poala hainei Mele, ti-am acoperit goliciunea, ti-am jurat credinta, am facut legamant cu tine, zice Domnul Dumnezeu, si ai fost a Mea!

Romans 9:4

4. Ei sunt israeliti, au infierea, slava, legamintele, darea Legii, slujba dumnezeiasca, fagaduintele,

Galatians 4:24

24. Lucrurile acestea trebuie luate in alt inteles: acestea sunt doua legaminte: unul, de pe muntele Sinai, naste pentru robie si este Agar –

Chivotul legamantului :

Numbers 10:33

33. Ei au plecat de la muntele Domnului si au mers trei zile; chivotul legamantului Domnului a pornit inaintea lor si a facut un drum de trei zile, ca sa le caute un loc de odihna.

Numbers 14:44

44. Ei s-au indaratnicit si s-au suit pe varful muntelui; dar chivotul legamantului si Moise n-au iesit din mijlocul taberei.

Deuteronomy 31:25

25. a dat urmatoarea porunca levitilor care duceau chivotul legamantului Domnului:

Deuteronomy 31:26

26. „Luati cartea aceasta a Legii si puneti-o langa chivotul legamantului Domnului Dumnezeului vostru, ca sa fie acolo ca martora impotriva ta.

Joshua 3:3

3. si au dat poporului urmatoarea porunca: „Cand veti vedea chivotul legamantului Domnului Dumnezeului vostru dus de preoti, care sunt din neamul Levitilor, sa plecati din locul in care sunteti si sa porniti dupa el.

Joshua 3:17

17. Preotii care duceau chivotul legamantului Domnului s-au oprit pe uscat, in mijlocul Iordanului, in timp ce tot Israelul trecea pe uscat, pana a ispravit tot poporul de trecut Iordanul.

Joshua 4:7

7. Sa le spuneti: „Apele Iordanului s-au despicat in doua inaintea chivotului legamantului Domnului; cand a trecut chivotul Iordanul, apele Iordanului s-au despicat in doua, si pietrele acestea sa fie intotdeauna o aducere aminte pentru copiii lui Israel.”

Joshua 4:18

18. Cand au iesit preotii care duceau chivotul legamantului Domnului din mijlocul Iordanului si cand au calcat cu talpa picioarelor pe uscat, apele Iordanului s-au intors la locul lor si s-au revarsat ca mai inainte peste toate malurile lui.

Joshua 6:8

8. Dupa ce a vorbit Iosua poporului, cei sapte preoti care purtau inaintea Domnului cele sapte trambite de corn de berbec au pornit si au sunat din trambite. Chivotul legamantului Domnului mergea in urma lor.

Joshua 8:33

33. Tot Israelul, batranii, mai marii ostii si judecatorii lui, stateau de amandoua partile chivotului, inaintea preotilor din neamul levitilor care duceau chivotul legamantului Domnului; erau de fata atat strainii, cat si copiii lui Israel, jumatate in dreptul muntelui Garizim si jumatate in dreptul muntelui Ebal, dupa porunca pe care o daduse mai inainte Moise, robul Domnului, ca sa binecuvanteze pe poporul lui Israel.

Judges 20:27

27. Si copiii lui Israel au intrebat pe Domnul – acolo se gasea atunci chivotul legamantului lui Dumnezeu,

1 Samuel 4:3

3. Poporul s-a intors in tabara, si batranii lui Israel au zis: „Pentru ce ne-a lasat Domnul sa fim batuti astazi de filisteni? Haidem sa luam de la Silo chivotul legamantului Domnului, ca sa vina in mijlocul nostru si sa ne izbaveasca din mana vrajmasilor nostri.”

1 Samuel 4:4

4. Poporul a trimis la Silo, de unde au adus chivotul legamantului Domnului ostirilor, care sade intre heruvimi. Cei doi fii ai lui Eli, Hofni si Fineas, erau acolo, impreuna cu chivotul legamantului lui Dumnezeu.

1 Samuel 4:5

5. Cand a intrat chivotul legamantului Domnului in tabara, tot Israelul a scos strigate de bucurie, de s-a cutremurat pamantul.

1 Samuel 18:3

3. iar candela lui Dumnezeu nu se stinsese inca; si Samuel era culcat in Templul Domnului, unde era chivotul lui Dumnezeu.

2 Samuel 15:24

24. Tadoc era si el acolo, si cu el toti levitii, ducand chivotul legamantului lui Dumnezeu; si au asezat jos chivotul lui Dumnezeu, si Abiatar se suia, in timp ce tot poporul ispravea de iesit din cetate.

1 Kings 3:15

15. Solomon s-a desteptat. Acesta a fost visul. Solomon s-a intors la Ierusalim si s-a infatisat inaintea chivotului legamantului Domnului. A adus arderi de tot si jertfe de multumire si a dat un ospat tuturor slujitorilor lui.

1 Kings 6:19

19. Solomon a pregatit Locul Preasfant inauntru in mijlocul Casei, ca sa aseze acolo chivotul legamantului Domnului.

1 Kings 8:1

1. Atunci imparatul Solomon a adunat la el, la Ierusalim, pe batranii lui Israel si pe toate capeteniile semintiilor, pe capeteniile familiilor copiilor lui Israel, ca sa mute din cetatea lui David, adica Sionul, chivotul legamantului Domnului.

1 Kings 8:6

6. Preotii au dus chivotul legamantului Domnului la locul lui, in Locul Preasfant al Casei, in Sfanta Sfintelor, sub aripile heruvimilor.

1 Kings 8:21

21. Am randuit un loc pentru chivot, unde este legamantul Domnului, legamantul pe care l-a facut El cu parintii nostri, cand i-a scos din tara Egiptului.”

1 Chronicles 15:25

25. David, batranii lui Israel si capeteniile miilor au pornit astfel sa suie chivotul legamantului Domnului de la casa lui Obed-Edom, in mijlocul bucuriei.

1 Chronicles 15:26

26. Cand a ajutat Dumnezeu pe leviti sa ridice chivotul legamantului Domnului, au jertfit sapte vitei si sapte berbeci.

1 Chronicles 15:28

28. Tot Israelul a suit chivotul legamantului Domnului cu strigate de bucurie, cu sunete de goarne, de trambite si de chimvale, si facand sa rasune lautele si harpele.

1 Chronicles 15:29

29. Pe cand intra in cetatea lui David chivotul legamantului Domnului, Mical, fata lui Saul, se uita pe fereastra si, cand a vazut pe imparatul David sarind si jucand, l-a dispretuit in inima ei.

1 Chronicles 16:6

6. Preotii Benaia si Iahaziel sunau mereu din trambite inaintea chivotului legamantului lui Dumnezeu.

1 Chronicles 16:37

37. David a lasat acolo, inaintea chivotului legamantului Domnului, pe Asaf si pe fratii lui, ca sa slujeasca necurmat inaintea chivotului, implinindu-si datoria zi de zi.

1 Chronicles 17:1

1. Pe cand locuia David in casa lui, a zis prorocului Natan: „Iata, eu locuiesc intr-o casa de cedru, si chivotul legamantului Domnului este intr-un Cort.”

1 Chronicles 22:19

19. Puneti-va acum inima si sufletul sa caute pe Domnul Dumnezeul vostru; sculati-va si ziditi Sfantul Locas al Domnului Dumnezeu, ca sa aduceti chivotul legamantului Domnului si uneltele inchinate lui Dumnezeu in Casa care va fi zidita Numelui Domnului.”

1 Chronicles 28:2

2. Imparatul David s-a sculat in picioare si a zis: „Ascultati-ma, fratilor si poporul meu! Aveam de gand sa zidesc o Casa de odihna pentru chivotul legamantului Domnului si pentru asternutul picioarelor Dumnezeului nostru si ma pregateam s-o zidesc.

1 Chronicles 28:18

18. si chipul altarului tamaiei in aur curatat, cu greutatea lui. I-a mai dat si chipul carului heruvimilor de aur care isi intind aripile si acopera chivotul legamantului Domnului.

2 Chronicles 5:2

2. Atunci Solomon a strans la Ierusalim pe batranii lui Israel si pe toate capeteniile semintiilor, pe capii familiilor copiilor lui Israel, ca sa mute din cetatea lui David, adica din Sion, chivotul legamantului Domnului.

2 Chronicles 5:7

7. Preotii au dus chivotul legamantului Domnului la locul lui, in sfantul locas al Casei, in Locul Preasfant, sub aripile heruvimilor.

2 Chronicles 6:11

11. Am asezat in ea chivotul, in care este legamantul Domnului, legamantul pe care l-a facut El cu copiii lui Israel.”

Joshua 3:6

6. Si Iosua a zis preotilor: „Luati chivotul legamantului si treceti inaintea poporului.” Ei au luat chivotul legamantului si au pornit inaintea poporului.

Joshua 3:8

8. Sa dai urmatoarea porunca preotilor care duc chivotul legamantului: „Cand veti ajunge la marginea apelor Iordanului, sa va opriti in Iordan.”

Joshua 3:11

11. Iata, chivotul legamantului Domnului intregului pamant va trece inaintea voastra in Iordan.

Joshua 3:14

14. Poporul a iesit din corturi, ca sa treaca Iordanul, si preotii care duceau chivotul legamantului au pornit inaintea poporului.

Joshua 4:9

9. Iosua a ridicat si el douasprezece pietre in mijlocul Iordanului, in locul unde se oprisera picioarele preotilor care duceau chivotul legamantului; si ele au ramas acolo pana in ziua de azi.

Joshua 6:6

6. Iosua, fiul lui Nun, a chemat pe preoti si le-a zis: „Luati chivotul legamantului, si sapte preoti sa poarte cele sapte trambite de corn de berbec inaintea chivotului Domnului.”

Hebrews 9:4

4. El avea un altar de aur pentru tamaie, si chivotul legamantului, ferecat peste tot cu aur. In chivot era un vas de aur cu mana, toiagul lui Aaron care infrunzise si tablele legamantului.

Revelation 11:19

19. Si Templul lui Dumnezeu, care este in cer, a fost deschis si s-a vazut chivotul legamantului Sau in Templul Sau. Si au fost fulgere, glasuri, tunete, un cutremur de pamant si o grindina mare.

Legământ cu pâinea punerii înainte :

Leviticus 24:8

8. In fiecare zi de Sabat sa se puna aceste paini inaintea Domnului, neincetat: acesta este un legamant vesnic pe care-l vor tine copiii lui Israel.

Legământul sarii :

Leviticus 2:13

13. Toate darurile tale de mancare sa le sarezi cu sare; sa nu lasi sa lipseasca niciodata de pe darurile tale de mancare sarea, care este semnul legamantului Dumnezeului tau; la toate darurile tale de mancare sa aduci sare.

Legământ pentru hrana marelui preot Aron :

Numbers 18:19

19. Iti dau tie, fiilor tai si fiicelor tale impreuna cu tine, printr-o lege vesnica, toate darurile sfinte pe care le vor aduce Domnului, copiii lui Israel prin ridicare. Acesta este un legamant de neincalcat si pe vecie inaintea Domnului, pentru tine si pentru samanta ta impreuna cu tine.”

Legământul cu levitii :

Deuteronomy 10:8

8. In vremea aceea, Domnul a despartit semintia lui Levi si i-a poruncit sa duca chivotul legamantului Domnului, sa stea inaintea Domnului ca sa-I slujeasca si sa binecuvanteze poporul in Numele Lui; lucru pe care l-a facut pana in ziua de azi.

Deuteronomy 31:9

9. Moise a scris Legea aceasta si a incredintat-o preotilor, fiii lui Levi, care duceau chivotul legamantului Domnului, si tuturor batranilor lui Israel.

Malachi 2:8

8. Dar voi v-ati abatut din cale, ati facut din Lege un prilej de cadere pentru multi si ati calcat legamantul lui Levi, zice Domnul ostirilor.

Malachi 2:4

4. Veti sti atunci ca Eu v-am dat porunca aceasta pentru ca legamantul Meu cu Levi sa ramana in picioare, zice Domnul ostirilor.

Malachi 2:5

5. Legamantul Meu cu el era un legamant de viata si de pace. I l-am dat ca sa se teama de Mine; si el s-a temut de Mine, a tremurat de Numele Meu.

Nehemiah 13:29

29. Adu-Ti aminte de ei, Dumnezeule, caci au spurcat preotia si legamantul incheiat de preoti si leviti.

Legământul Domnului cu Fineas :

Numbers 25:13

13. Acesta va fi pentru el si pentru samanta lui dupa el legamantul unei preotii vesnice, pentru ca a fost plin de ravna pentru Dumnezeul lui si a facut ispasire pentru copiii lui Israel.”

Numbers 25:12

12. De aceea sa spui ca inchei cu el un legamant de pace.

Legământul lui Iosua cu poporul :

Joshua 23:16

16. Daca veti calca legamantul pe care vi l-a dat Domnul, Dumnezeul vostru si daca va veti duce sa slujiti altor dumnezei si sa va inchinati inaintea lor, Domnul Se va aprinde de manie impotriva voastra si veti pieri degraba din tara cea buna pe care v-a dat-o El.”

Joshua 24:25

25. Iosua a facut in ziua aceea un legamant cu poporul si i-a dat legi si porunci, la Sihem.

Legământul lui Iosus cu gabaonitii :

Joshua 9:15

15. Iosua a facut pace cu ei si a incheiat un legamant prin care trebuia sa-i lase cu viata, si capeteniile adunarii le-au jurat lucrul acesta.

Joshua 9:16

16. La trei zile dupa incheierea acestui legamant, copiii lui Israel au aflat ca erau vecini cu ei si ca locuiau in mijlocul lor.

Joshua 9:6

6. S-au dus la Iosua in tabara la Ghilgal si i-au zis lui si tuturor celor din Israel: „Noi venim dintr-o tara departata, acum deci faceti legamant cu noi.”

Joshua 9:7

7. Barbatii lui Israel au raspuns hevitilor acestora: „Poate ca voi locuiti in mijlocul nostru, cum sa facem noi legamant cu voi?”

Joshua 9:11

11. Si batranii nostri si toti locuitorii din tara noastra ne-au zis: „Luati cu voi merinde pentru calatorie, duceti-va inaintea lor si spuneti-le: „Noi suntem robii vostri; acum deci faceti legamant cu noi.”

Legământ intre Nahas și locuitorii din Iabes Galaad :

1 Samuel 11:1

1. Nahas, amonitul, a venit si a impresurat Iabesul din Galaad. Toti locuitorii din Iabes au zis lui Nahas: „Fa legamant cu noi, si-ti vom fi supusi.”

Legământ intre David și Ionatan :

1 Samuel 23:18

18. Au facut iarasi amandoi legamant inaintea Domnului, si David a ramas in padure, iar Ionatan s-a dus acasa.

1 Samuel 20:8

8. Arata-ti, dar, dragostea pentru robul tau, caci ai facut cu robul tau un legamant inaintea Domnului. Si daca este vreo nelegiuire in mine, ia-mi tu viata, de ce sa ma mai duci pana la tatal tau?”

Legământul lui David cu Abner :

2 Samuel 3:13

13. El a raspuns: „Bine! voi face legamant cu tine, dar iti cer un lucru: sa nu-mi vezi fata decat daca-mi vei aduce mai intai pe Mical, fata lui Saul, cand vei veni la mine.”

2 Samuel 3:21

21. Abner a zis lui David: „Ma voi scula si voi pleca sa strang tot Israelul la domnul meu, imparatul, ca sa faca legamant cu tine si sa domnesti in totul dupa dorinta ta.” David a dat drumul lui Abner, care a plecat in pace.

2 Samuel 3:12

12. Abner a trimis soli la David, sa-i spuna din partea lui: „A cui este tara? Fa legamant cu mine, si mana mea te va ajuta sa intorci la tine pe tot Israelul.”

Legământul lui David cu poporul :

2 Samuel 5:3

3. Astfel toti batranii lui Israel au venit la imparat, in Hebron, si imparatul David a facut legamant cu ei la Hebron, inaintea Domnului. Si au uns pe David imparat peste Israel.

1 Chronicles 11:3

3. Astfel toti batranii lui Israel au venit la imparat la Hebron, si David a facut legamant cu ei la Hebron, inaintea Domnului. Au uns pe David imparat peste Israel, dupa cuvantul Domnului spus prin Samuel.

Legământul lui Dumnezeu cu casa lui David :

2 Chronicles 13:5

5. Nu trebuie oare sa stiti ca Domnul Dumnezeul lui Israel a dat pe vecie domnia peste Israel lui David si fiilor lui printr-un legamant care nu se poate calca?

Psalm 89:39

39. ai nesocotit legamantul facut cu robul Tau; i-ai doborat si i-ai pangarit cununa.

Isaiah 55:3

3. Luati aminte si veniti la Mine, ascultati, si sufletul vostru va trai: caci Eu voi incheia cu voi un legamant vesnic, ca sa intaresc indurarile Mele fata de David.

Psalm 89:34

34. nu-Mi voi calca legamantul si nu voi schimba ce a iesit de pe buzele Mele.

Psalm 132:12

12. Daca fiii tai vor pazi legamantul Meu si invataturile Mele pe care li le voi da, vor sedea si fiii lor in veci pe scaunul tau de domnie.”

Jeremiah 33:21

21. atunci se va putea rupe si legamantul Meu cu robul Meu David, asa incat sa nu mai aiba fii care sa domneasca pe scaunul lui de domnie, si legamantul Meu cu levitii, preotii, care Imi fac slujba.

2 Chronicles 21:7

7. Dar Domnul n-a voit sa piarda casa lui David, din pricina legamantului pe care-l facuse cu David si din pricina fagaduintei pe care o facuse ca ii va da intotdeauna o lumina, lui si fiilor lui.

2 Samuel 23:5

5. Macar ca nu este asa casa mea inaintea lui Dumnezeu, totusi El a facut cu mine un legamant vesnic, bine intarit in toate privintele si tare. Nu va face El oare sa rasara din el tot ce este spre mantuirea si bucuria mea?

Psalm 89:3

3. „Am facut legamant cu alesul Meu” – zice Domnul – „iata ce am jurat robului Meu David:

Legământul lui Dumnezeu cu Solomon :

1 Kings 11:11

11. Si Domnul a zis lui Solomon: „Fiindca ai facut asa si n-ai pazit legamantul Meu si legile Mele pe care ti le-am dat, voi rupe imparatia de la tine si o voi da slujitorului tau.

2 Chronicles 6:14

14. Si a zis: „Doamne Dumnezeul lui Israel! Nu este Dumnezeu ca Tine, in ceruri si pe pamant: Tu tii legamantul si indurarea Ta fata de robii Tai care umbla inaintea Ta cu toata inima lor!

Legământul dintre Solomon și Hiram :

1 Kings 5:12

12. Domnul a dat intelepciune lui Solomon, cum ii fagaduise. Intre Hiram si Solomon a fost pace, si au facut legamant impreuna.

Legământ intre Asa și Ben Hadad :

1 Kings 15:19

19. „Sa fie un legamant intre mine si tine, cum a fost intre tatal meu si tatal tau. Iata, iti trimit un dar in argint si in aur. Du-te, rupe legamantul tau cu Baesa, imparatul lui Israel, ca sa se departeze de la mine.”

2 Chronicles 16:3

3. „Sa fie un legamant intre mine si tine, cum a fost unul intre tatal meu si tatal tau. Iata, iti trimit argint si aur. Du-te si rupe legamantul tau cu Baesa, imparatul lui Israel, ca sa se departeze de la mine.”

Legământ Ahab și Ben Hadad :

1 Kings 20:34

34. Ben-Hadad i-a zis: „Iti voi da inapoi cetatile pe care le-a luat tatal meu de la tatal tau; si-ti vei face ulite in Damasc, cum facuse tatal meu in Samaria.” „Si eu”, a raspuns Ahab, „iti voi da drumul, facand un legamant.” A facut legamant cu el si i-a dat drumul.

1 Kings 20:34

34. Ben-Hadad i-a zis: „Iti voi da inapoi cetatile pe care le-a luat tatal meu de la tatal tau; si-ti vei face ulite in Damasc, cum facuse tatal meu in Samaria.” „Si eu”, a raspuns Ahab, „iti voi da drumul, facand un legamant.” A facut legamant cu el si i-a dat drumul.

Legământul intre Așa și Ben Hadad :

1 Kings 15:19

19. „Sa fie un legamant intre mine si tine, cum a fost intre tatal meu si tatal tau. Iata, iti trimit un dar in argint si in aur. Du-te, rupe legamantul tau cu Baesa, imparatul lui Israel, ca sa se departeze de la mine.”

2 Chronicles 16:3

3. „Sa fie un legamant intre mine si tine, cum a fost unul intre tatal meu si tatal tau. Iata, iti trimit argint si aur. Du-te si rupe legamantul tau cu Baesa, imparatul lui Israel, ca sa se departeze de la mine.”

Legământ intre Așa și popor :

Legământ intre Iehoiada și cheretiti :

2 Kings 11:4

4. In anul al saptelea, Iehoiada a trimis si a luat pe sutasii cheretitilor si alergatorilor si i-a adus la el in Casa Domnului. A facut legamant cu ei, i-a pus sa jure in Casa Domnului si le-a aratat pe fiul imparatului.

2 Chronicles 23:3

3. Toata adunarea a facut legamant cu imparatul in Casa lui Dumnezeu. Si Iehoiada le-a zis: „Iata ca fiul imparatului va domni, cum a spus Domnul cu privire la fiii lui David.

2 Chronicles 23:16

16. Iehoiada a facut intre el, tot poporul si imparat, un legamant prin care aveau sa fie poporul Domnului.

2 Chronicles 15:12

12. Au facut legamant sa caute pe Domnul Dumnezeul parintilor lor din toata inima si din tot sufletul lor;

Legământul lui Iehoiada cu poporul :

2 Kings 11:17

17. Iehoiada a facut un legamant intre Domnul, imparat si popor, prin care ei aveau sa fie poporul Domnului; a incheiat si un legamant intre imparat si popor.

2 Chronicles 23:1

1. In al saptelea an, Iehoiada s-a imbarbatat si a facut legamant cu capeteniile peste sute. Acestia erau: Azaria, fiul lui Ieroham, Ismael, fiul lui Iohanan, Azaria, fiul lui Obed, Maaseia, fiul lui Adaia, si Elisafat, fiul lui Zicri.

Legământ intre Ezechia și Domnul :

2 Chronicles 29:10

10. Am de gand, dar, sa fac legamant cu Domnul Dumnezeul lui Israel, pentru ca mania Lui aprinsa sa se abata de la noi.

Legământ intre Iosia și Domnul :

2 Kings 23:3

3. Imparatul statea pe scaunul lui imparatesc si a facut legamant inaintea Domnului, indatorandu-se sa urmeze pe Domnul si sa pazeasca poruncile, invataturile si legile Lui, din toata inima si din tot sufletul lui, ca sa implineasca astfel cuvintele legamantului acestuia, scrise in cartea aceasta. Si tot poporul a intrat in legamant.

2 Kings 23:2

2. Apoi s-a suit in Casa Domnului, cu toti barbatii lui Iuda si cu toti locuitorii Ierusalimului, preotii, prorocii si tot poporul, de la cel mai mic pana la cel mai mare. A citit inaintea lor toate cuvintele din cartea legamantului, pe care o gasisera in Casa Domnului.

2 Kings 23:3

3. Imparatul statea pe scaunul lui imparatesc si a facut legamant inaintea Domnului, indatorandu-se sa urmeze pe Domnul si sa pazeasca poruncile, invataturile si legile Lui, din toata inima si din tot sufletul lui, ca sa implineasca astfel cuvintele legamantului acestuia, scrise in cartea aceasta. Si tot poporul a intrat in legamant.

2 Kings 23:21

21. Imparatul a dat urmatoarea porunca intregului popor: „Praznuiti Pastile in cinstea Domnului Dumnezeului vostru cum este scris in aceasta carte a legamantului.”

2 Chronicles 34:30

30. Apoi s-a suit la Casa Domnului cu toti oamenii lui Iuda si cu locuitorii Ierusalimului, cu preotii si levitii si cu tot poporul, de la cel mai mare pana la cel mai mic. A citit inaintea lor toate cuvintele cartii legamantului care se gasise in Casa Domnului.

2 Chronicles 34:31

31. Imparatul statea pe scaunul lui imparatesc si a incheiat legamant inaintea Domnului, indatorandu-se sa urmeze pe Domnul si sa pazeasca poruncile Lui, invataturile Lui si legile Lui din toata inima si din tot sufletul lui si sa implineasca cuvintele legamantului scrise in cartea aceasta.

2 Chronicles 34:32

32. Si a facut sa intre in legamant toti cei ce se aflau la Ierusalim si in Beniamin. Si locuitorii Ierusalimului au lucrat dupa legamantul lui Dumnezeu, legamantul Dumnezeului parintilor lor.

Legământ intre Zedechia și Nebucadnetar :

Ezekiel 17:13

13. A luat un vlastar de neam imparatesc, a facut legamant cu el si l-a pus sa jure; dar pe mai marii tarii i-a luat cu el

Ezekiel 17:15

15. Dar el s-a rasculat impotriva lui si a trimis soli in Egipt ca sa-i dea cai si un mare numar de oameni. Cel ce a facut asemenea lucruri va izbuti el oare, va scapa el oare? Cum sa mai scape, daca a rupt legamantul?

Ezekiel 17:18

18. El a nesocotit juramantul, pana intr-atat ca a rupt legamantul, ba inca si-a dat mana si a facut toate aceste lucruri; nu va scapa!”

Ezekiel 17:14

14. ca imparatia sa ramana smerita, sa nu se mai poata ridica, ci imparatul sa-si tina legamantul, ramanandu-i credincios.

Ezekiel 17:16

16. Pe viata Mea, zice Domnul Dumnezeu, ca in tara imparatului care l-a pus sa domneasca, fata de care si-a calcat juramantul si al carui legamant l-a rupt, langa el, in mijlocul Babilonului va muri!

Ezekiel 17:19

19. De aceea, asa vorbeste Domnul Dumnezeu: „Pe viata Mea ca, intrucat a nesocotit juramantul facut in Numele Meu si a rupt legamantul Meu, voi face sa se intoarca asupra capului lui lucrul acesta.

Legământul intre Zedechia și popor :

Jeremiah 34:8

8. Iata cuvantul spus lui Ieremia din partea Domnului dupa ce imparatul Zedechia facuse o invoiala cu tot poporul Ierusalimului ca sa vesteasca slobozenia robilor,

Jeremiah 34:10

10. Toate capeteniile si tot poporul, care facusera invoiala, s-au legat sa lase slobozi fiecare pe robul si roaba lui si sa nu-i mai tina in robie. Ei au ascultat si le-au dat drumul.

Jeremiah 34:15

15. Voi v-ati intors astazi in voi insiva, ati facut ce este bine inaintea Mea vestind fiecare slobozenia pentru aproapele sau si ati facut o invoiala inaintea Mea, in Casa peste care este chemat Numele Meu.

Legământul lui Ezra pentru gonirea sotiilor straine :

Ezra 10:3

3. Sa facem acum un legamant cu Dumnezeul nostru pentru izgonirea tuturor acestor femei si a copiilor lor, dupa parerea domnului meu si a celor ce se tem de poruncile Dumnezeului nostru. Si faca-se dupa Lege.

Legământul lui Asur :

Isaiah 33:8

8. Drumurile sunt pustii; nimeni nu mai umbla pe drumuri. Asur a rupt legamantul, dispretuieste cetatile, nu se uita la nimeni.

Legaminte în cartea Iov :

Job 31:1

1. Facusem un legamant cu ochii mei si nu mi-as fi oprit privirile asupra unei fecioare.

Job 41:4

4. Va face el un legamant cu tine ca sa-ti fie rob pe vecie?

Job 5:23

23. Caci vei face legamant pana si cu pietrele campului, si fiarele pamantului vor fi in pace cu tine.

Legamintele oamenilor rai :

Hosea 10:4

4. Ei rostesc vorbe desarte, juraminte mincinoase, cand incheie un legamant: de aceea, pedeapsa va incolti ca o buruiana otravitoare din brazdele campiei!

Amos 1:9

9. Asa vorbeste Domnul: „Pentru trei nelegiuiri ale Tirului, ba pentru patru, nu-Mi schimb hotararea, pentru ca au luat pe toti oamenii prinsi de razboi si i-au dat Edomului, si nu s-au gandit la legamantul fratesc.

Isaiah 28:18

18. Asa ca legamantul vostru cu moartea va fi nimicit, si invoiala voastra cu Locuinta mortilor nu va dainui. Cand va trece urgia apelor navalitoare, veti fi striviti de ea.

Psalm 55:20

20. Ei pun mana pe cei ce traiau in pace cu ei si isi calca legamantul.

Isaiah 28:15

15. Pentru ca ziceti: „Noi am facut un legamant cu moartea, am facut o invoiala cu Locuinta mortilor: cand va trece urgia apelor navalitoare, nu ne va atinge, caci avem ca loc de scapare neadevarul, si ca adapost minciuna!”,

Obadiah 1:7

7. Toti cei uniti cu tine te-au izgonit inapoi pana la hotar, prietenii tai te-au inselat si te-au stapanit. Cei ce mancau din painea ta ti-au intins curse pe care nu le-ai bagat de seama! ( nu apare cuvântul legământ în Cornilescu )

Legământul necredinciosilor împotriva lui Dumnezeu :

Psalm 83:5

5. Se strang toti cu o inima, fac un legamant impotriva Ta:

Legământul cu Isus Cristos :

Isaiah 42:6

6. „Eu, Domnul, Te-am chemat ca sa dai mantuire si Te voi lua de mana, Te voi pazi si Te voi pune ca legamant al poporului, ca sa fii Lumina neamurilor,

Isaiah 49:8

8. Asa vorbeste mai departe Domnul: „La vremea indurarii, Te voi asculta, si in ziua mantuirii, Te voi ajuta; Te voi pazi si Te voi pune sa faci legamant cu poporul, sa ridici tara si sa imparti mostenirile pustiite;

Psalm 89:28

28. Ii voi pastra totdeauna bunatatea Mea, si legamantul Meu ii va fi neclintit.

Psalm 50:5

5. „Strangeti-Mi pe credinciosii Mei, care au facut legamant cu Mine prin jertfa!” –

Legământ pentru restaurarea Israelului în mileniu :

Jeremiah 3:16

16. Cand va veti inmulti si veti creste in tara, in zilele acelea, zice Domnul, nu se va mai vorbi de chivotul legamantului Domnului si nu-i va mai veni nimanui in gand, nu-si vor mai aduce aminte de el, nu-i vor mai simti lipsa si nici nu vor mai face altul.

Jeremiah 32:40

40. Voi incheia cu ei un legamant vesnic ca nu Ma voi mai intoarce de la ei, ci le voi face bine si le voi pune in inima frica de Mine, ca sa nu se departeze de Mine.

Jeremiah 50:5

5. Vor intreba de drumul Sionului, isi vor intoarce privirile spre el si vor zice: „Veniti sa ne alipim de Domnul printr-un legamant vesnic care sa nu fie uitat niciodata!”

Ezekiel 34:25

25. Voi incheia cu ele un legamant de pace si voi indeparta din tara toate fiarele salbatice; ele vor locui in liniste in pustiu si vor putea dormi in mijlocul padurilor.

Ezekiel 37:26

26. Voi incheia cu ei un legamant de pace, care va fi un legamant vesnic cu ei; ii voi sadi si-i voi inmulti, si voi pune Locasul Meu cel Sfant in mijlocul lor pentru totdeauna.

Hosea 2:18

18. In ziua aceea, voi incheia pentru ei un legamant cu fiarele campului, cu pasarile cerului si cu taratoarele pamantului, voi sfarama din tara arcul, sabia si orice unealta de razboi si-i voi face sa locuiasca in liniste.

Isaiah 59:21

21. Si iata legamantul Meu cu ei, zice Domnul: „Duhul Meu, care Se odihneste peste tine si cuvintele Mele pe care le-am pus in gura ta nu se vor mai departa din gura ta, nici din gura copiilor tai, nici din gura copiilor copiilor tai, de acum si pana-n veac, zice Domnul.”

Ezekiel 16:60

60. Dar Imi voi aduce aminte de legamantul Meu facut cu tine in vremea tineretii tale si voi face cu tine un legamant vesnic.

Jeremiah 31:31

31. Iata, vin zile, zice Domnul, cand voi face cu casa lui Israel si cu casa lui Iuda un legamant nou.

Ezekiel 16:62

62. Voi face legamantul Meu cu tine, si vei sti ca Eu sunt Domnul,

Ezekiel 20:37

37. Va voi trece pe sub toiag si va voi pune sub mustrarea legamantului.

Ezekiel 16:61

61. Atunci iti vei aduce aminte de purtarea ta, te vei rusina, cand vei primi la tine pe surorile tale, mai mari si mai mici, pe care ti le voi da ca fiice, dar nu pe temeiul legamantului facut cu tine.

Isaiah 54:10

10. Pot sa se mute muntii, pot sa se clatine dealurile, dar dragostea Mea nu se va muta de la tine, si legamantul Meu de pace nu se va clatina, zice Domnul, care are mila de tine.

Isaiah 61:8

8. „Caci Eu, Domnul, iubesc dreptatea, urasc rapirea si nelegiuirea; le voi da cu credinciosie rasplata lor si voi incheia cu ei un legamant vesnic.

Hebrews 8:9

9. nu ca legamantul pe care l-am facut cu parintii lor, in ziua cand i-am apucat de mana, ca sa-i scot din tara Egiptului. Pentru ca n-au ramas in legamantul Meu, si nici Mie nu Mi-a pasat de ei, zice Domnul.

Hebrews 8:10

10. Dar iata legamantul pe care-l voi face cu casa lui Israel, dupa acele zile, zice Domnul: voi pune legile Mele in mintea lor si le voi scrie in inimile lor; Eu voi fi Dumnezeul lor, si ei vor fi poporul Meu.

Hebrews 10:16

16. „Iata legamantul pe care-l voi face cu ei dupa acele zile, zice Domnul: voi pune legile Mele in inimile lor si le voi scrie in mintea lor”,

Hebrews 8:8

8. Caci, ca o mustrare a zis Dumnezeu lui Israel: „Iata, vin zile, zice Domnul, cand voi face cu casa lui Israel si cu casa lui Iuda un legamant nou;

Hebrews 8:9

9. nu ca legamantul pe care l-am facut cu parintii lor, in ziua cand i-am apucat de mana, ca sa-i scot din tara Egiptului. Pentru ca n-au ramas in legamantul Meu, si nici Mie nu Mi-a pasat de ei, zice Domnul.

Legământul lui anticrist cu evreii :

Daniel 9:27

27. El va face un legamant trainic cu multi timp de o saptamana, dar la jumatatea saptamanii va face sa inceteze jertfa si darul de mancare, si pe aripa uraciunilor idolesti va veni unul care pustieste, pana va cadea asupra celui pustiit prapadul hotarat.”

Daniel 11:22

22. Ostile se vor revarsa ca un rau inaintea lui, dar vor fi nimicite impreuna cu o capetenie a legamantului.

Daniel 11:28

28. Cand se va intoarce in tara lui cu mari bogatii, in inima lui va fi vrajmas legamantului sfant, va lucra impotriva lui, si apoi se va intoarce in tara lui.

Daniel 11:30

30. Ci niste corabii din Chitim vor inainta impotriva lui; iar el, deznadajduit, se va intoarce inapoi. Apoi, manios impotriva legamantului sfant, nu va sta cu mainile in san; ci, la intoarcere, se va intelege cu cei ce vor parasi legamantul sfant.

Daniel 11:32

32. Dar aceia din popor care vor cunoaste pe Dumnezeul lor vor ramane tari si vor face mari ispravi. ( în Cornilescu nu apare cuvântul – legământ )

Ruperea legamantului cu neamurile și introducerea legamantlui cu Israel :

Zechariah 11:10

10. Mi-am luat toiagul „Indurare” si l-am rupt, ca sa rup legamantul meu pe care-l incheiasem cu toate popoarele.

Noul Legământ :

Jeremiah 31:32

32. Nu ca legamantul pe care l-am incheiat cu parintii lor, in ziua cand i-am apucat de mana sa-i scot din tara Egiptului, legamant pe care l-au calcat, macar ca aveam drepturi de sot asupra lor, zice Domnul.

Jeremiah 31:33

33. Ci iata legamantul pe care-l voi face cu casa lui Israel dupa zilele acelea, zice Domnul: Voi pune Legea Mea inauntrul lor, o voi scrie in inima lor; si Eu voi fi Dumnezeul lor, iar ei vor fi poporul Meu.

Malachi 3:1

1. „Iata, voi trimite pe solul Meu; el va pregati calea inaintea Mea. Si deodata va intra in Templul Sau Domnul pe care-L cautati: Solul legamantului pe care-L doriti; iata ca vine – zice Domnul ostirilor.

Luke 22:20

20. Tot astfel, dupa ce au mancat, a luat paharul si li l-a dat, zicand: „Acest pahar este legamantul cel nou, facut in sangele Meu care se varsa pentru voi.

Romans 11:27

27. Acesta va fi legamantul pe care-l voi face cu ei, cand le voi sterge pacatele.”

1 Corinthians 11:25

25. Tot astfel, dupa Cina, a luat paharul si a zis: „Acest pahar este legamantul cel nou in sangele Meu; sa faceti lucrul acesta spre pomenirea Mea, ori de cate ori veti bea din el.”

Hebrews 9:15

15. Si tocmai de aceea este El Mijlocitorul unui legamant nou, pentru ca, prin moartea Lui pentru rascumpararea din abaterile faptuite sub legamantul dintai, cei ce au fost chemati sa capete vesnica mostenire care le-a fost fagaduita.

Hebrews 9:16

16. In adevar, acolo unde este un testament, trebuie neaparat sa aiba loc moartea celui ce l-a facut.

Hebrews 9:17

17. Pentru ca un testament nu capata putere decat dupa moarte. N-are nicio putere cata vreme traieste cel ce l-a facut.

Galatians 3:15

15. Fratilor, (vorbesc in felul oamenilor) un testament, chiar al unui om, odata intarit, totusi nimeni nu-l desfiinteaza, nici nu-i mai adauga ceva.

Galatians 3:17

17. Iata ce vreau sa zic: un testament pe care l-a intarit Dumnezeu mai inainte, nu poate fi desfiintat, asa ca fagaduinta sa fie nimicita de Legea venita dupa patru sute treizeci de ani.

Matthew 26:28

28. caci acesta este sangele Meu, sangele legamantului celui nou, care se varsa pentru multi, spre iertarea pacatelor.

Mark 14:24

24. Si le-a zis: „Acesta este sangele Meu, sangele legamantului celui nou, care se varsa pentru multi.

2 Corinthians 3:6

6. care ne-a si facut in stare sa fim slujitori ai unui legamant nou, nu al slovei, ci al Duhului; caci slova omoara, dar Duhul da viata.

2 Corinthians 3:14

14. Dar ei au ramas greoi la minte: caci pana in ziua de astazi, la citirea Vechiului Testament, aceasta marama ramane neridicata, fiindca marama este data la o parte in Hristos.

Hebrews 7:22

22. prin chiar faptul acesta, El S-a facut chezasul unui legamant mai bun.

Hebrews 8:6

6. Dar, acum, Hristos a capatat o slujba cu atat mai inalta cu cat legamantul al carui mijlocitor este El, e mai bun, caci este asezat pe fagaduinte mai bune.

Hebrews 9:15

15. Si tocmai de aceea este El Mijlocitorul unui legamant nou, pentru ca, prin moartea Lui pentru rascumpararea din abaterile faptuite sub legamantul dintai, cei ce au fost chemati sa capete vesnica mostenire care le-a fost fagaduita.

Hebrews 9:20

20. si a zis: „Acesta este sangele legamantului care a poruncit Dumnezeu sa fie facut cu voi.”

Hebrews 10:29

29. Cu cat mai aspra pedeapsa credeti ca va lua cel ce va calca in picioare pe Fiul lui Dumnezeu, va pangari sangele legamantului, cu care a fost sfintit, si va batjocori pe Duhul harului?

Hebrews 12:24

24. de Isus, Mijlocitorul legamantului celui nou, si de sangele stropirii, care vorbeste mai bine decat sangele lui Abel.

Hebrews 13:20

20. Dumnezeul pacii, care, prin sangele legamantului celui vesnic, a sculat din morti pe Domnul nostru Isus, marele Pastor al oilor,

Ephesians 2:12

12. aduceti-va aminte ca in vremea aceea erati fara Hristos, fara drept de cetatenie in Israel, straini de legamintele fagaduintei, fara nadejde si fara Dumnezeu in lume.