5 întrebări cu privire la botezul lui Ioan

5 întrebări cu privire la

botezul lui Ioan

1. Afirmă Domnul Isus, sau autorii inspiraţi, că El şi ucenicii Lui aveau din partea lui Dumnezeu o însărcinare directă, asemenea lui Ioan? Din câte ştiu eu, nu.

2. A spus Isus vreodată ceva rău despre botezul lui Ioan? Ceva care să îi arate invaliditatea după ce El Însusi a început să boteze? Nu, din câte ştiu, cei ce nu acceptau mesajul şi botezul lui Ioan , erau aspru mustraţi.

3. A botezat Isus pe cineva botezat de Ioan, ca să demonstreze că botezul lui Ioan îşi încetează validitatea sau că este inferior „botezului creştin”? Dacă faceau asta trebuiau să se boteze şi ei, inclusiv Domnul Isus!

4. Dacă botezul lui Ioan îşi înceta validitatea după începerea botezului „creştin” de Isus, atunci de ce Isus nu l-a oprit pe Ioan să mai boteze, acesta botezând pentru o vreme în paralel? De ce Dumnezeu Tatăl, care l-a trimis pe Ioan să boteze, nu i-a spus nimic? Nu doar ca Isus nu l-a oprit, dar nu a spus nimic negativ despre asta şi nu a re-botezat pe nimeni botezat de Ioan.

5. Putem presupune oare ca Isus a preluat mesajul lui Ioan, dar nu şi botezul, mai ales că acestea sunt legate unul de altul?